Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHRacije svakodnevna aktivnost policije u Sarajevu

Racije svakodnevna aktivnost policije u Sarajevu

Policija u Sarajevu provodi svakodnevne racije kao preventivno-represivnu aktivnost u borbi protiv kriminaliteta. Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Katica, izjavio je da je za prvih pet mjeseci ove godine kontrolisano skoro 200 objekata, što znači da se u prosjeku svakog dana izvrši po jedna racija.

U sklopu ovih aktivnosti, policijski službenici su zatekli i kontrolisali skoro 4.000 osoba i više od 200 motornih vozila. Ministar Katica naglasio je da je borba protiv saobraćajne delinkvencije jedan od najvećih prioriteta policije. On je podsjetio na mjere koje su poduzete s ciljem povećanja sigurnosti građana u saobraćaju, uključujući oduzimanje vozila.

Od početka godine, policija je oduzela 124 vozila od saobraćajnih delinkvenata. Također, policijski službenici su kontrolisali oko 89.000 vozila i vozača za prvih pet mjeseci ove godine, što je za 2.500 više nego u istom periodu prošle godine. Ministar Katica istakao je da ovim mjerama policija sprječava krivična djela i spašava živote građana.

Uz to, na području Kantona Sarajevo od januara do maja 2024. godine održano je 1.267 javnih skupova, a policijski službenici su provodili planske aktivnosti kako bi osigurali njihovo bezbjedno održavanje.

Ministar Katica istakao je da su svi javni skupovi koje je osiguravala policija Kantona Sarajevo protekli bez ijednog incidenta. Ove aktivnosti policije od izuzetne su važnosti za očuvanje javne sigurnosti i sprečavanje kriminalnih djela.

Građani trebaju biti svjesni da policija neprestano radi na održavanju reda i sigurnosti na ulicama Sarajeva, te da su ove racije jedan od načina borbe protiv kriminaliteta i zaštite svih građana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -