Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHIgor Dodik: "Politika Milorada Dodika smeta američkim interesima na Balkanu"

Igor Dodik: “Politika Milorada Dodika smeta američkim interesima na Balkanu”

Igor Dodik, sin lidera SNSD-a Milorada Dodika, izjavio je da je svjestan da politička agenda svog oca i stranke kojoj pripada, na odbrani Republike Srpske, smeta američkim interesima na Balkanu. U izjavi za medije, Dodik je istakao da su već duže vrijeme njega i njegovu porodicu uzeli za metu, koristeći prljave političke metode.

“Ne biraju sredstva, izmišljaju, otvoreno lažu”, rekao je Igor Dodik, naglašavajući da su njihovi napadi samo dokaz da nisu uspjeli da ih slome.

Dodik je posebno osudio odluku američkog Ministarstva finansija da uvede sankcije firmama i osobama povezanim s porodicom Dodikom. On je istakao da je ta odluka samo nastavak njihove prljave politike i da je napisana bez ijednog dokaza.

“Pokušavaju da svojim eksperimentima u jednoj zemlji ugroze kompanije iz Republike Srpske koje zapošljavaju stotine radnika. Zato mi je iskreno žao što su koristeći i moje ime spremni da se igraju sa egzistencijom velikog broja ljudi koji svojim radom doprinose boljoj i prosperitetnijoj Srpskoj”, naglasio je Dodik.

On je kritikovao američku odluku kao nedostojnu zvaničnog dokumenta Vlade jedne ozbiljne države i istakao da su u svojoj odluci napisali mnogo toga, ali nisu pružili nijedan dokaz.

“Postoje zakoni i procedure u ovoj zemlji i svako ko misli da ima bilo kakve dokaze, ali zaista dokaze, može da reaguje kao u svakoj pravnoj državi”, zaključio je Dodik.

Na kraju objave, Igor Dodik je poručio da će svojom snagom i energijom pomagati svim ljudima koji su ugroženi ovom odlukom.

Izvor: [LINK]

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -