Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSanja Vulić: Nove američke sankcije su potezi očajnika

Sanja Vulić: Nove američke sankcije su potezi očajnika

Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Sanja Vulić, izjavila je da su “nove američke sankcije protiv privrednih subjekata i pojedinaca iz RS i Srbije potezi očajnika”. Ona je također optužila odlazećeg američkog ambasadora, Majkla Murfija, da svoju energiju usmjerava ka kažnjavanju srpskih kompanija i pojedinaca bez valjanih dokaza i pokrića.

Vulić je istakla da Murfi, kojeg je nazvala “dokazanim srbomrzcem”, prelazi sve granice racionalnog u svojoj opsjednutosti predsjednikom RS Miloradom Dodikom. Optužila ga je da kažnjava ljude neosnovano, ostavljajući porodice bez osnovnih primanja.

Upornost Murfija u svojim sankcijama Vulić smatra znakom njegove nemoći i jadnog stanja. Ona tvrdi da je budućnost RS u obrazovanim, mladim i posvećenim ljudima kao što je Igor Dodik, sin predsjednika RS Milorada Dodika. S druge strane, Vulić smatra da Murfi nikada neće razumjeti ovu viziju, jer je čovjek bez pripadnosti, emocije i vizije.

Ove izjave Sanje Vulić dolaze u vrijeme kada su nove američke sankcije izazvale mnogo polemike i kontroverzi u RS i Srbiji. Uprkos njihovom stavu, odlazak ambasadora Murfija i nametanje sankcija jasan su pokazatelj sve većeg pritiska koji SAD vrše na RS i Srbiju.

Očekuje se da će ova situacija izazvati dalje tenzije u političkom i ekonomskom smislu, te da će se nastaviti otvorena polemika između političkih aktera iz RS i Srbije i predstavnika međunarodne zajednice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -