Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHUhapšene dvije osobe iz Banja Luke zbog serije krađa na području tri...

Uhapšene dvije osobe iz Banja Luke zbog serije krađa na području tri grada

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, zajedno sa kolegama iz Prijedora i Mrkonjić Grada, uspješno su uhapsili dvije osobe iz Banja Luke zbog serije krađa. Osumnjičene osobe, čiji su inicijali R.K. i R.M., terete se za počinjenje većeg broja krađa u periodu od 20. maja do 13. juna.

Prema saopćenju Policijske uprave Banja Luka, ove osobe su prouzrokovale materijalnu štetu od oko 5.000 KM opljačkavajući objekte u Banja Luci, Prijedoru i Mrkonjić Gradu.

Akcija, koja je nosila naziv “Stočar”, izvedena je u skladu sa naredbom Osnovnog suda u Banjoj Luci i uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Policijski službenici su jučer pretražili domaćinstvo R.K. i tom prilikom su pronašli i oduzeli razne predmete koji se povezuju sa izvršenjem krivičnih djela. Među oduzetim predmetima su sitna stoka, građevinska mašina, građa i cement.

Osumnjičene osobe se trenutno nalaze u kriminalističkoj obradi, a sve mjere i radnje se sprovode pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Nakon završetka istrage, protiv ove dvojice će biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Ovo hapšenje predstavlja uspješan rezultat saradnje policije iz tri grada, koja je imala za cilj zaustavljanje serije krađa na ovom području. Građani se nadaju da će se slične akcije nastaviti kako bi se osigurala sigurnost i sprečio dalji porast kriminala u regiji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -