Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHHadžije iz Bosne i Hercegovine stigle u Mekku

Hadžije iz Bosne i Hercegovine stigle u Mekku

Danas su jutros stigli hadžije iz Bosne i Hercegovine u Mekku kako bi obavili hadž, petu islamsku dužnost. Među njima je i reisul-hudžadž mr. Nusret-ef. Abdibegović, kao i ostatak rukovodstva Ureda za hadž i umru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Stručni saradnik Ureda za hadž i umru Sadžid-ef. Ramić izjavio je da je u posljednjem avionu stiglo 159 hadžija, što čini ukupno 2224 od planiranih 2225 državljana BiH koji će obaviti hadž.

Nažalost, jedna hanuma iz zdravstvenih razloga nije mogla prisustvovati, ali se nada da će biti u mogućnosti obaviti hadž u budućnosti. Dosadašnju realizaciju hadža Ramić je ocijenio veoma uspješnom, kako u dijelu koji se odnosi na Bosnu i Hercegovinu, tako i u dijelu koji se odnosi na Saudijsku Arabiju.

Hadžije će se narednih sati uputiti ka Haremi-šerifu kako bi obavili obred umre, pripremajući se za polazak prema Arefatu i obavljanje hadžskih obreda. Ova vijest je izazvala veliko interesovanje u javnosti i očekuje se da će hadžije obaviti ovu islamsku dužnost bez ikakvih problema.

Svi smo u nadi da će se hadžija koja nije mogla prisustvovati zbog zdravstvenih razloga uskoro povratiti i obaviti hadž. Želimo svim hadžijama siguran i blagoslovljen put te ispunjenje njihove vjerske dužnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -