Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSmrt uposlenika MUP-a USK-a: Tijelo Envera Alibegovića stiže u BiH specijalnim letom...

Smrt uposlenika MUP-a USK-a: Tijelo Envera Alibegovića stiže u BiH specijalnim letom UN-a

U nedjelju, 13. juna 2021. godine, svijet je izgubio hrabrog pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. Enver Alibegović, uposlenik MUP-a USK-a, iznenada je preminuo, ostavivši kolege i porodicu u velikoj tuzi.

Alibegovićevo tijelo će biti prebačeno u Bosnu i Hercegovinu početkom naredne sedmice specijalnim letom UN-a. Ova tužna vijest izazvala je duboko žaljenje i ožalošćenost u domovini i međunarodnoj zajednici.

Ministar unutrašnjih poslova USK, Adnan Habibija, uputio je riječi sućuti Alibegovićevoj porodici i izrazio svoje emocionalno tuga zbog gubitka hrabrog i požrtvovanog kolege.

“Danas, na datum kada smo obilježili veliki i poseban dan za Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona – Dan policije, na ahiret je preselio pripadnik MUP-a USK-a Enver Alibegović. Ovom prilikom i teška srca uime Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona i u svoje lično ime predajem rahmet i izražavam sućut porodici Alibegović”, rekao je Habibija.

Alibegovićeva smrt pogodila je i njegove kolege iz Petog korpusa Armije Republike BiH, koji su se s tugom oprostili od hrabrog i predanog vojnika.

Enver Alibegović će biti upamćen kao hrabar i predan pripadnik MUP-a USK-a, koji je svojim radom i požrtvovanjem pomagao u održavanju bezbjednosti i reda u regiji. Smrt ovog istaknutog policijskog službenika ostavlja prazninu u srcima svih koji su ga poznavali i cijenili.

Njegovo preminuće podsjeća nas na rizike s kojima se svakodnevno suočavaju službenici javnog reda i mira u vršenju svojih dužnosti. Neka Enverova hrabrost i požrtvovanje budu inspiracija svima da cijene i podržavaju rad policijskih i vojnih snaga.

Odlazeći na vječni počinak, Enver Alibegović će ostati upamćen kao neko ko je svojim životom i radom učinio dobrobit pripadnika MUP-a USK-a i širu zajednicu. Neka mu je vječna slava i neka njegova duša nađe mir.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -