Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHHrvatsko narodno vijeće upozorava na miješanje Srbije u bosanskohercegovačke procese

Hrvatsko narodno vijeće upozorava na miješanje Srbije u bosanskohercegovačke procese

U povodu nedavno izglasane Deklaracije “Svesrpskog sabora”, Upravni odbor Hrvatskog narodnog vijeća u Bosni i Hercegovini upozorava na kontinuirano miješanje Srbije u unutarnje procese ove države.

U izjavi za javnost, Hrvatsko narodno vijeće ističe da se Srbija nastavlja izravno miješati u bosanskohercegovačke procese putem projekta tzv. “srpskog sveta”. Ovaj projekt je prethodno spomenut od strane visokog dužnosnika i bivšeg glavnog obavještajca u Srbiji.

Kao organizacija posvećena Bosni i Hercegovini i očuvanju hrvatskog identiteta kao jednog od temeljnih faktora državotvornosti ove zemlje, Hrvatsko narodno vijeće pomno prati sve poteze i spreman je u svakom trenutku stati u zaštitu zajedništva, teritorijalnog integriteta i suvereniteta države.

U svojoj izjavi, Hrvatsko narodno vijeće žali zbog toga što se srpski narod u BiH pokušava uvući u projekte koji se vode izvan njihove zemlje, bez njihova znanja i volje. Također, naglašava se da se ovi projekti pokušavaju predstaviti kao korisni za srpski narod, iako to možda nije slučaj.

U svojim apelima, Hrvatsko narodno vijeće poziva demokratske snage u Republici Srpskoj i u Srbiji da snažno i nedvosmisleno odbace bilo kakvu agendu koja ih odvaja od njihove domovine, Bosne i Hercegovine.

Reakcija Hrvatskog narodnog vijeća na miješanje Srbije u unutarnje procese BiH izazvala je veliko zanimanje i podršku među javnošću. Ujedno, izražava se iskrena zahvalnost svima koji su pokazali neposluh prema strukturama koje koriste vlastiti narod kao gorivo za protuzapadnu agendu.

Prema riječima Upravnog odbora Hrvatskog narodnog vijeća, ova organizacija će nastaviti aktivno djelovati kako bi se zaštitio teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine, i očuvao identitet hrvatskog naroda u ovoj državi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -