Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHBorenović optužuje Dodika za izdaju simbola Republike Srpske

Borenović optužuje Dodika za izdaju simbola Republike Srpske

Lider Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović optužio je Milorada Dodika, lidera SNSD-a, za izdaju simbola Republike Srpske. Borenović je istakao da je 9. januar “historijska činjenica i narodna volja, provedena 1992. i potvrđena 2016”.

“Sve simbole postojanosti sa kojima se istinski identifikujemo, najveći izdajnik srpskog naroda i najpoznatiji dezerter, Milorad Dodik, je predao. Predao je grb Nemanjića, dao je himnu ‘Bože pravde’, a sada kidiše na 9. januar kao Dan Republike Srpske. Mnogi protivnici Republike Srpske su prije Dodika najdirektnije pokušavali da nam uzmu taj dan, ali nisu uspjeli, i to ne smije proći”, rekao je Borenović.

Borenović je podsjetio da je Dodik govorio narodu da “treba da se srami svako ko ne izađe na referendum, da je 9. januar sveti dan za Republiku Srpsku i da nikada neće odustati od 9. januara”. On je istakao da se pokazalo da “tom čovjeku ništa nije sveto”.

Što Dodik duže vlada, Republike Srpske je manje, smatra Borenović. “Predaje naše simbole, sve manje nas je kao naroda ovdje, uništava svaki naš simbol na koje imamo pravo i sve za šta smo se borili. Republika Srpska i njen dan jesu svetinja, a on mora biti zaustavljen u svojoj razornoj misiji”, naveo je Borenović.

Iz Partije demokratskog progresa (PDP) poručuju da će se boriti za očuvanje simbola Republike Srpske i njene utemeljene historijske činjenice.

Republika Srpska proslavlja 9. januar kao Dan Republike, dan kada je 1992. godine proglašena nezavisnost entiteta. Ova odluka je potvrđena i na referendumu 2016. godine, na kojem je većina građana iz Republike Srpske izrazila podršku nezavisnosti entiteta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -