Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHDF i SDA USK poriču podršku za zajedničkog političkog kandidata

DF i SDA USK poriču podršku za zajedničkog političkog kandidata

Nakon što je prošle sedmice najavljeno da će Demokratska fronta (DF) i Stranka demokratske akcije (SDA) Unsko-sanskog kantona podržati zajedničkog političkog kandidata, došlo je do neočekivanog obrta. DF se prvo oglasio i negirao da su “potpisnici nikakvog dokumenta” kojim bi podržali Amira Purića, dok je isto to učinila i SDA USK.

Ova situacija je izazvala političku toksičnost, a stranke su se odlučile da održe neformalni sastanak večeras kako bi raspravile o ovom pitanju. Na sastanku će biti odlučeno da li će DF i SDA podržati Purića kao zajedničkog kandidata. Imaju vremena do sredine mjeseca, kada ističe rok za prijavu kandidata za predstojeće izbore koji će se održati u oktobru.

Amir Purić, koji je bio najavljen kao potencijalni kandidat koji će dobiti podršku ove dvije stranke, izjavio je za portal Klix.ba da je situacija prilično jednostavna. Navodi da su pet predsjednika lokalnih odbora stranaka podržalo njegovu kandidaturu u subotu, ali da su stranke kasnije reagovale nakon što je vijest došla do medija.

Purić je također izjavio da je spreman povući se ukoliko dođe do određene situacije, ali još nije specificirao o kojoj situaciji je riječ.

Očekuje se da će večerašnji sastanak dati više informacija o daljem tijeku događaja i podršci za zajedničkog političkog kandidata. Ostaje da se vidi hoće li DF i SDA uspjeti postići dogovor i podržati Purića ili će se situacija dodatno zakomplicirati.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -