Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometReal Madrid osvojio 15. Ligu prvaka: Povratak "ušatog" trofeja u Madrid

Real Madrid osvojio 15. Ligu prvaka: Povratak “ušatog” trofeja u Madrid

Fudbalski klub Real Madrid proslavio je svoju 15. pobjedu u Ligi prvaka, čime je postao najuspješniji klub u historiji takmičenja na Starom kontinentu. Posljednji put su španski divovi osvojili ovaj prestižni trofej prije dvije godine, tako da je ovo za njih povratak “ušatog” trofeja u Madrid.

Protivnik u finalu bio je njemački klub Borussia Dortmund, koji je do sada uspio osvojiti samo jedan put Ligu prvaka, i to davne 1997. godine.

Utakmica je započela uzbuđujuće, a prve velike šanse imala je Borussia. Međutim, nisu uspjeli realizirati te prilike, što je kasnije koštalo njemački tim.

U drugom poluvremenu Real Madrid je zaigrao znatno bolje i prijetio protivniku. Konačno, u 74. minuti Karvahal je glavom zatresao mrežu, nakon kornera izvedenog od strane Tonija Kroosa. Taj gol donio je veliko slavlje Madriđanima.

Real Madrid imao je još nekoliko dobrih prilika, a sedam minuta prije kraja meča Vinicius je postigao još jedan pogodak, što je bila kap koja je prelila čašu za Borussiju Dortmund.

Ovom pobjedom Real Madrid još jednom je pokazao zašto se smatra najvećim klubom na svijetu. Njihovo slavlje započelo je nakon što su se uspjeli vratiti iz ponora, i ponosno podići svoj 15. trofej Lige prvaka.

Sada će svi oči biti uprte u sljedeću sezonu, kada će Real Madrid braniti svoju titulu i pokušati osvojiti još jednu Ligu prvaka.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -