Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSkup podrške "Za slobodu, istinu i pravdu" održan u organizaciji ODI udruženja

Skup podrške “Za slobodu, istinu i pravdu” održan u organizaciji ODI udruženja

U organizaciji Udruženja Međunarodne organizacije za razvoj-ODI, održan je skup podrške pod nazivom “Za slobodu, istinu i pravdu”. Ovaj skup je okupio brojne aktiviste, stručnjake i građane koji su se okupili kako bi iskazali podršku Palestinama.

Kroz program skupa organizovana je panel diskusija pod nazivom “Bosna i Hercegovina za Palestinu”, koja je bila prilika da se podsjetimo na važne događaje poput Dana bijelih traka i usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama. Organizatori su naglasili da je genocid koji se trenutno dešava u Gazi nadovezivanje na historijski kontekst, te da je važno progovoriti o ovoj temi.

Tokom skupa bilo je moguće primijetiti mnoštvo transparenta, među kojima su se istakli natpisi poput “Zaustavite genocid u Palestini” i “Dole cionizam, uspjeh koegzistenciji i miru”. Ovi natpisi jasno ukazuju na stavove i zahtjeve učesnika skupa, koji su se zalagali za mir, pravdu i slobodu u Palestini.

Uz panel diskusiju, prisutni su imali priliku pogledati i kratak film koji je na slikovit način prikazao situaciju u kojoj se Palestina nalazi.

Skup podrške “Za slobodu, istinu i pravdu” organizovan od strane ODI udruženja predstavlja važan korak u podizanju svijesti o situaciji u Palestini i izražavanju podrške za mir i pravdu. Aktivnosti poput ovih doprinose promociji relevantnih tema i podsticanju javne rasprave o globalnim pitanjima.

Napomena: Ovaj članak je informativnog karaktera i zadržava informacije iz originalne vijesti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -