Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSNSD - Jedina politička partija iz RS koja nije smijenila funkcionera

SNSD – Jedina politička partija iz RS koja nije smijenila funkcionera

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak je na svom Facebook profilu podsjetio na vremena kada su političke partije u Republici Srpskoj bile izložene proganjanju i represijama. Izdvojio je Socijalističku partiju Republike Srpske (SPRS) kao jedinu ozbiljnu stranku kojoj nikada nije smijenjen nijedan funkcioner, čak ni u najtežim vremenima.

Pritom je istakao da su ključni ljudi iz vladajuće stranke, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), tada uživali u prikrajku, gledajući kako se politički protivnici iz Socijaldemokratske partije (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP) suočavaju s neviđenim mjerama sankcija i zabrana koje su dolazile od međunarodne zajednice.

Crnadak je podsjetio na brutalne sankcije koje su onemogućavale rad SDS-a i njihovih saveznika, ali su istovremeno omogućavale SNSD-u preuzimanje kontrole nad raznim javnim servisima, uključujući i Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS). Ove mjere su, prema ministru Crnadaku, otvorile put za SNSD-ov dolazak na vlast.

Uz sve restrikcije koje su nametnute SNSD-u u posljednjim godinama, ta politička stranka i dalje može sprovesti izbore bez ikakvih poteškoća. S druge strane, Republika Srpska je suočena s izolacijom kakvu nikada ranije nije iskusila, s međunarodnim rejtingom koji je sve niži.

Crnadak je naglasio da je za sve potrebno “sabrati dva i dva” i da je jasno tko su “strani plaćenici”. Osim toga, ministar je komentarisao i nedavna upozorenja iz SNSD-a o tome kako će PDP profitirati od problema SDS-a, nazvavši te pokušaje svađanja najjadnijima koje je vidio do sada.

On je izrazio iskrenu nadu da će opozicija uspjeti prevazići međusobne razmirice i sujete, te da će napraviti sveobuhvatan dogovor o rušenju aktuelnog režima. Osvrnuo se i na lokalne izbore koji slijede, izražavajući uvjerenje da će Srpska demokratska stranka (SDS) izaći na izbore unatoč opstrukcijama s kojima se suočava.

Na kraju, ministar Crnadak je istakao da je promjena i sloboda moguća samo ako opozicija udruži snage i postigne čvrst dogovor o svim predstojećim izborima i događajima. Izrazio je podršku SDS-u i poželio sreću u nadolazećim danima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -