Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNapadnuti osmaši u Zenici zbog navijačkih majica

Napadnuti osmaši u Zenici zbog navijačkih majica

Redakciji portala Klix.ba obratila se majka jednog od učenika koji je prošlog maja sa svojim drugovima bio na izletu u Zenici. Nažalost, taj izlet imat će gorak okus u njihovim sjećanjima.

Dok su se djeca zabavljala na parkingu tržnog centra, grupa napadača je nasrnula na njih zbog navijačkih majica sarajevskih klubova koje su nosili. Povodom ovog nemilog događaja, kontaktirali smo Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona kako bismo dobili više informacija.

Glasnogovornik Samir Valentić nam je potvrdio da je napad prijavljen 28. maja i da su pripadnici Policijske stanice Crkvice odmah intervenisali. Profesor koji je pratio djecu na izletu je ispričao kako su pet osoba napalo osmaše, ali da ih je na sreću otjerao jedan hrabri građanin koji je brzo reagovao. Napadači su se udaljili s mjesta događaja dok su djeca bila u šoku.

Iako policija još uvijek ne može potvrditi da li su napadači bili navijači, istakli su da je istraga u toku i da intenzivno traju potrage za počiniocima. Valentić je također apelovao na svjedoke da se jave policiji ukoliko imaju ikakve informacije o napadu.

Zašto su djeca napadnuta samo zbog svojih navijačkih majica i koji su motivi napadača, za sada ostaje nepoznato. Sigurnost djece je na prvom mjestu i ovakvi incidenti ne smiju ostati nekažnjeni. Želimo da se ovakvi slučajevi osude i da se svoj djeci omogući bezbrižno odrastanje.

U iščekivanju rezultata istrage, nadamo se da će počinioci biti brzo pronađeni i privedeni pravdi, kako bi ova neugodna situacija ostala samo kao upozorenje i da slični incidenti više neće biti ponovljeni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -