Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHGiorgia Meloni uspješno suzbija ilegalne migracije u Italiji

Giorgia Meloni uspješno suzbija ilegalne migracije u Italiji

Od kada je postala premijerka Italije, Giorgia Meloni se suočava sa velikim izazovom – suzbijanjem ilegalnih migracija. Ovo je bilo njeno glavno predizborno obećanje, a sada, nakon samo nekoliko mjeseci na dužnosti, čini se da je već postigla značajan uspjeh.

Prema zvaničnim podacima za prva tri mjeseca 2024. godine, broj ilegalnih migracija u Italiju je smanjen za više od 50 posto u odnosu na isti period prošle godine. Ovo je impresivan rezultat koji svedoči o Melonijevom predanom radu na ovom pitanju.

Meloni je preuzela zasluge za promjenu evropskog pristupa migracijama. U tom smislu, italijanska vlada snažno podržava nedavni sporazum između EU i Tunisa, koji je doveo do značajnog smanjenja broja ilegalnih migracija. Ovaj sporazum je pozdravljen kao uspjeh u Italiji, ali i širom Evrope.

Ipak, postoji podjela u italijanskom parlamentu kada je u pitanju politika azila. Vlada je pozvala na razvoj politike azila, slično onoj koju je Italija potpisala sa Albanijom. Ovaj pristup ima veću podršku među državama članicama EU.

Giorgia Meloni je pokazala odlučnost i predanost u suočavanju sa izazovom ilegalnih migracija. Njeni rezultati su vidljivi i ohrabrujući za Italiju, ali i cijelu Evropu. Očekuje se da će se njeno vođstvo nastaviti donositi pozitivne rezultate u borbi protiv ilegalnih migracija u budućnosti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -