Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHNestabilno vrijeme se očekuje u BiH, mogući pljuskovi i grmljavina

Nestabilno vrijeme se očekuje u BiH, mogući pljuskovi i grmljavina

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima, koji mogu biti praćeni grmljavinom. Lokalno su moguće intenzivnije padavine, posebno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar će biti slab do umjeren, uglavnom jugozapadni. Jutarnje temperature zraka će se kretati od 12 do 18, dok će dnevne temperature biti između 19 i 25 stepeni, sa maksimalnom temperaturom do 27 stepeni na jugu i sjeveru zemlje. U glavnom gradu Sarajevu očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima, sa jutarnjom temperaturom od oko 12, dok će dnevna temperatura biti oko 23 stepena.

Prema trodnevnoj prognozi, sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na sjeveru i zapadu Hercegovine moguće su intenzivnije padavine praćene grmljavinom. Vjetar će biti slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Na planinama i visoravnima očekuju se olujni udari juga. Jutarnje temperature zraka će se kretati od 12 do 18 stepeni, dok će dnevne temperature biti između 19 i 25 stepeni, sa maksimalnom temperaturom do 28 stepeni na sjevernim područjima Bosne.

U subotu će veći dio zemlje biti sunčan uz umjerenu oblačnost, s lokalnim pljuskovima očekivanim tokom noći u Hercegovini. Vjetar će biti slab do umjeren, južni i jugozapadni, povremeno sa jakim udarima juga na planinama i visoravnima. Temperature zraka će se kretati od 13 do 19 stepeni ujutro, dok će dnevne temperature biti između 21 i 27 stepeni, sa maksimalnom temperaturom do 29 stepeni na jugu i sjeveru zemlje.

U nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa sunčanijim periodom u Bosni u prvom dijelu dana. Očekuju se lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom, u Hercegovini i istočnim područjima Bosne u jutarnjim satima, dok se poslije podne i tokom noći očekuju pljuskovi širom zemlje. Vjetar će biti slab, uglavnom južni i jugoistočni. Jutarnje temperature zraka će se kretati od 15 do 22 stepeni, dok će dnevne temperature biti između 20 i 26 stepeni, sa maksimalnom temperaturom do 28 stepeni u sjevernim područjima Bosne.

Uz nestabilno vrijeme, hronični bolesnici mogu osjećati izraženije tegobe, pogotovo tokom toplijeg dijela dana. Preporučuje se izbjegavanje teških fizičkih napora. Moguće su reakcije na promjenu vremena u vidu glavobolje, malaksalosti i nervoze. Svježe noći i jutra će pozitivno uticati na opću sliku.

Nastavite pratiti vremensku prognozu za najnovije informacije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -