Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHMinistar Forto organizovao radni sastanak za rješavanje financijske krize BHRT-a i FTV-a

Ministar Forto organizovao radni sastanak za rješavanje financijske krize BHRT-a i FTV-a

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto inicirao je danas radni sastanak u Ministarstvu kako bi se prevazišla dugogodišnja financijska kriza javnih emitera BHRT-a i FTV-a. Na sastanku su prisustvovali direktori oba medijska servisa, Belmina Karamehmedović i Dževad Šabić.

Ministar Forto je naglasio da će uskoro biti potpisan sporazum kojim će se riješiti pitanje raspodjele prikupljenih sredstava sa računa Elektroprivrede BiH kako bi se isplatile plaće radnicima u obe medijske kuće. Direktori su podržali inicijativu ministra Forte i dali saglasnost za potpisivanje sporazuma, s ciljem da se izbjegne daljnje štetne posljedice po ove kompanije.

“Nalazimo se u procesu pronalaženja opcija da se sredstva od RTV takse privremeno rasporede sa računa Elektroprivrede BiH. Što se tiče BHRT-a, mi se obavezujemo da budemo dio rješenja, a ne dio problema”, izjavio je direktor BHRT-a Karamehmedović.

Direktor FTV-a Šabić izrazio je zahvalnost svim stranama na uloženim naporima kako bi se ovaj dugotrajni problem riješio u interesu svih zaposlenika u ovim medijskim kućama.

Očekuje se da će potpisivanje sporazuma i raspodjela sredstava sa računa Elektroprivrede BiH biti sprovedeni u narednim danima, čime će se ublažiti finansijski teret na BHRT-u i FTV-u i omogućiti redovno isplaćivanje plata zaposlenima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -