Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHKomemoracija u Tuzli za stradale mladeži: Tužan dan za grad koji će...

Komemoracija u Tuzli za stradale mladeži: Tužan dan za grad koji će se zauvijek pamtiti

Na današnji dan, Tuzla se prisjeća jednog od najtužnijih događaja u svojoj novijoj historiji. Komemoracija za 71 mladu osobu koje je stradalo prije dvadeset godina, okupila je članove porodica žrtava, kao i istaknute goste iz javnog i političkog života.

Na mjestu tragedije okupili su se i predstavnici nevladinog sektora, kao i brojni građani koji su na spomen-obilježju odali počast nastradalima polaganjem vijenaca i cvijeća. Gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, istakao je da je ovaj dan najtužniji koji je pogodio grad:
“Danas je dan kada su najbliži izgubili svoje najvoljenije i najmilije. 25. maj će zauvijek biti upamćen kao dan kada je jedna granata ugasila 71 mladi život. Mislim da je ćutnja danas najbolji odgovor na sva pitanja,” rekao je Lugavić.

Tuzla nikada nije zaboravila ovu tragediju, a gradonačelnik vjeruje u pobjedu istine i pravde. Lugavić je podsjetio na rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici kao dokaz da će pravda stići do svih počinitelja zločina, uključujući i Novaka Đukića, koji je odgovoran za ovaj stravičan čin.

Komemoracija je podsjetila sve na važnost sjećanja i podršku žrtvama. Tuga u Tuzli neće se nikada izblijediti, ali se nada ostaje da će pravda biti zadovoljena i da će se ovakve tragedije više nikada ne dogoditi.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -