Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHObilježena tužna godišnjica masakra na Kapiji u Tuzli

Obilježena tužna godišnjica masakra na Kapiji u Tuzli

Danas se u Tuzli obilježava tužna godišnjica od ubistva 71 mlade osobe na Kapiji. Tim povodom, ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković se oglasio na društvenim mrežama. Podsjećajući na stravičan masakr, Konaković ističe da niko nije odgovarao za ove zločine jer je ratni zločinac Novak Đukić pod zaštitom vlasti u Srbiji i nedostupan našem pravosuđu.

Prosječna dob ubijenih u masakru na Kapiji bila je samo 21 godina, dok je najmlađa žrtva bila dvoipogodišnji dječak Sandro Kalesić. Ministar Konaković ističe da Srbija, koja je nedavno negirala genocid u Srebrenici, pruža utočište i zaštitu ratnim zločincima te čak nagrađuje one koji veličaju te zločince.

On ističe da je vrijeme da se bori za pravdu i istinu, kako za ubijenu mladost Tuzle, tako i za sve žrtve genocida u Srebrenici, ubijenu djecu Sarajeva, Prijedora i ostalih mjesta stradanja. Tuzlanska Kapija postaje simbol borbe za pravdu i sjećanje na sve nevino stradale.

Ova vijest nas podsjeća na važnost suočavanja s prošlošću i pruža priliku za dijalog o odgovornosti za ratne zločine. Nadamo se da će ova tragedija podići svijest o potrebi pravde i istine te da će se svaki zločinac suočiti sa zakonom, ma gdje se skrivao. Samo tako možemo osigurati da se ovakvi masakri nikada više ne ponove.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -