Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHAmbasador Iran zahvalio na podršci i poručio da je Iran uvijek bio...

Ambasador Iran zahvalio na podršci i poručio da je Iran uvijek bio brat Bosne i Hercegovine

Nakon dženaza-namaza, ambasador Republike Iran u Bosni i Hercegovini, Abuzar Ebrahimi Torkaman, izrazio je zahvalnost i podršku svima koji su omogućili održavanje dženaze-namaza za preminulog iranskog predsjednika, Ebrahima Reisija. Torkaman se zahvalio posebno reisul-ulemi Husein-ef. Kavazoviću za priliku da se zajedno pomole za pokoj duše predsjednika Islamske Republike Iran.

“Koristim priliku da se svima vama posebno zahvalim na ovoj prilici koju ste pružili da zajednički obavimo dženaze-namaz uvaženom predsjedniku Islamske Republike Iran. Posebnu zahvalnost želim iskazati uvaženom reisul-ulemi (Husein-ef. Kavazoviću)“, rekao je ambasador Torkaman.

Torkaman se također osvrnuo na poruku koju mu je iranski predsjednik Reisi prenio prilikom preuzimanja ambasadorskog mandata prije osam mjeseci. “Kada sam bio kod njega, upitao sam da li ima neku poruku za građane Bosne i Hercegovine. Kazao mi je: ‘Gdje god budeš išao, i s kim god se budeš susretao, kaži da su građani Bosne i Hercegovine naša velika braća’. Islamska Republika Iran uvijek je bila brat Bosne i Hercegovine“, poručio je ambasador Torkaman.

Ovom izjavom, ambasador je još jednom naglasio snažno prijateljstvo i podršku koju Iran pruža Bosni i Hercegovini.

Iranski predsjednik Ebrahim Reisi ukopan je jučer u svom rodnom gradu Meshadu, a njegova smrt pobudila je veliku tugu i suosjećanje širom svijeta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -