Nedjelja, 22 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNarodni front prvi put na izborima u RS-u: Predali potpise za 46...

Narodni front prvi put na izborima u RS-u: Predali potpise za 46 općina

Politička stranka Narodni front prvi put će se pojaviti na izborima u Republici Srpskoj, nakon što je uspješno predala potpise podrške za svaku izbornu jedinicu, odnosno lokalnu zajednicu. Kako je izjavila predsjednica stranke, Nenad Trivić, Narodni front će biti prisutan u 46 od ukupno 57 općina u RS-u, što čini čak 80 posto svih općina u ovom entitetu.

Trivić je izrazila zahvalnost svim volonterima koji su pomogli u prikupljanju potpisa podrške i istakla da su uspjeli prikupiti ukupno 8.606 potpisa. Ova stranka najavila je da će u nekim općinama imati svoje kandidate za načelnike i gradonačelnike, te da očekuje ostvarivanje iznenađujućeg rezultata na predstojećim izborima.

“Narodni front je proslavio svoj prvi rođendan i za samo godinu dana uspjeli smo se proširiti širom RS-a. Imamo interesovanje i određenih ljudi iz općina u Federaciji BiH, ali za sada se fokusiramo samo na RS. Kandidate za gradonačelnike imaćemo u Banjoj Luci, Gradišci, Šipovu, Jezeru, Bratuncu i Rudom”, izjavila je Trivić.

Trivić je također izrazila vjeru u pobjedu, naglašavajući da svi kandidati za gradonačelnike i načelnike ove stranke imaju velike šanse za uspjeh, uključujući i kandidata za gradonačelnika Banje Luke.

Govoreći o tehničkim izmjenama Izbornog zakona BiH, Trivić je izrazila sumnju u njihovu dovoljnost kako bi se osigurali fer izbori. Ona je naglasila potrebu za daljnjim promjenama koje će osigurati pravičan izborni proces.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -