Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHDnevni avaz objavljuje Sky prepiske osumnjičenih iz predmeta "Crna kravata 2" s...

Dnevni avaz objavljuje Sky prepiske osumnjičenih iz predmeta “Crna kravata 2” s vođom narkokartela

Bosanski informativni portal “Dnevni avaz” došao je u posjed Sky prepiski osumnjičenih iz predmeta “Crna kravata 2” s vođom narkokartela “Tito i Dino”, Edinom Gačaninom.
Prepiske otkrivaju komunikaciju Gačanina s NN osobom putem telefona prvooosumnjičenog Adnana Smajlovića, poznatog kao Pepi. U prepiskama Gačanin naglašava važnost očuvanja anonimnosti i privatnosti te sugerira da koriste aplikaciju Signal kao alternativu za slučajeve kada Sky komunikacija ne radi. Također pominje planove o putovanju u Afriku uz pratnju “brata Guardiana”, koji je zapravo Sanchez Jukić.

Gačanin također razgovara s Smajlovićem o planovima za prodaju droge, navodeći specifične količine kokaina i detalje o novčanim transakcijama. U prepiskama se vidi da Smajlović ima važnu ulogu kao osoba od povjerenja vođe narkokartela.

Komunikacija Gačanina i Smajlovića vezana za NN osobu nastavlja se nekoliko dana kasnije, kada Gačanin naglašava potrebu za ljudima koji će slušati naredbe. On također obećava Smajloviću da će mu dati dva nova telefona – jedan za NN osobu i drugi za Gačaninovog oca.

Prepiske otkrivaju da je Gačanin planirao put u Južnoafričku Republiku, gdje su već imali značajnu količinu kokaina spremnu za prodaju. Gačanin također piše o finansijskom dugu od prethodnih poslova i izračunava očekivani profit od budućih prodaja droge.

Nakon objave ovih prepiski, Sud BiH je prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH i produžio pritvor za Smajlovića, Halać i Jukića, koji su uhapšeni u sklopu akcije “Crna kravata 2”.

Ova Sky prepiska pruža uvid u složenu mrežu ilegalne prodaje droge i ulogu vođe narkokartela u ovom poslu. Daljnja istraga trebala bi otkriti više detalja o osumnjičenima i njihovim aktivnostima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -