Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzCate Blanchett kritikovana zbog tvrdnje da je srednja klasa, ali ne odustaje...

Cate Blanchett kritikovana zbog tvrdnje da je srednja klasa, ali ne odustaje od podrške izbjeglicama i Palestinu

Slavna holivudska glumica Cate Blanchett izazvala je kontroverzu nakon što je javno izjavila da je dio srednje klase. Ova primjedba je izazvala podsmijeh među korisnicima društvenih mreža koji su je optužili da je izgubila kontakt sa stvarnošću. Međutim, Blanchett nije popustila pod pritiskom i nastavlja govoriti o važnosti davanja prilika izbjeglicama u filmskoj industriji.

Na nedavno održanoj konferenciji za medije koju je organizovao UN tokom Cannes Film Festivala, glumica je istakla značaj pružanja podrške filmskim radnicima koji su izbjeglice. Izrazila je zahvalnost što je imala priliku upoznati talentirane ljude sa izvanrednim pričama i perspektivama.

Ipak, njena tvrdnja da je dio srednje klase izazvala je podsmijeh korisnika društvenih mreža. Mnogi su istakli da je kao poznata i bogata holivudska glumica daleko od stvarnosti običnih ljudi. Blanchett se do sada nije oglasila povodom ovih kritika.

Unatoč kontroverzama koje prate njene izjave o klasi, glumica ostaje posvećena podršci izbjeglicama. Kroz svoj angažman kao UNHCR Goodwill ambasador, ona se zalaže za pružanje platforme izbjegličkim filmskim radnicima kako bi mogli ispričati svoje priče. Njeno mijenjanje pogleda na svijet nakon interakcija sa izbjeglicama svjedoči o snažnom uticaju koji ta iskustva imaju na nju.

Pored toga, Blanchett je pokazala svoju podršku Palestini na crvenom tepihu Cannes Film Festivala. Njen izbor haljine u bojama zastave Palestine privukao je pažnju medija i javnosti. Iako se suočava s kritikama, ova glumica ne odustaje od svojih stavova i nastavlja se zalažati za pomoć i podršku onima kojima je to najpotrebnije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -