Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSrebrenica - Dan odluke i nade

Srebrenica – Dan odluke i nade

U današnjem izdanju najtiražnijeg dnevnog lista u Bosni i Hercegovini, “Dnevnog avaza”, čitatelji će imati priliku saznati o važnim temama koje dominiraju javnim prostorom. Jedna od njih je odluka i nada za Srebrenicu.

Nura Begović ističe da se očekuje pravedna odluka o Srebrenici, dok Zajović smatra da je UN zakasnio u svojoj reakciji. David naglašava da bi podrška Srbije za normalizaciju odnosa bila ključna.

Uz to, “Avaz” je došao u posjed poruka komunikacije između Edina Gačanina i Adnana Smajlovića, koji su izrazili nadu da će ostati 20 miliona eura netaknutih. Također, Savez udruženja penzionera/umirovljenika FBiH je uputio ključne zahtjeve Vladi FBiH, dajući joj rok da ih ispuni.

“Avaz” donosi i razgovor s bivšim haškim tužiocem Džefrijem Najsom, koji je istakao da je genocid u Srebrenici vođen najgorom ljudskom namjerom. Također, čitatelji mogu pročitati priču o žrtvama rata i iskopavanjima na lokalnoj cesti prema Gorancima, gdje se kriju mogući posmrtni ostaci heroja Armije RBiH.

U intervjuu s Amrom Džeko, ona je prokomentarisala svoj biznis, privatni život i odnos sa suprugom, naglašavajući da zajedno sanjaju povratak u Sarajevo.

Današnje printano izdanje “Dnevnog avaza” možete pročitati i na digitalnoj platformi na ovom linku: [LINK].

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -