Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPredsjednik Srbije Aleksandar Vučić se obraća medijima uoči glasanja o rezoluciji o...

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se obraća medijima uoči glasanja o rezoluciji o Srebrenici

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, održao je konferenciju za medije u Njujorku prije sutrašnjeg glasanja o rezoluciji o Srebrenici. Vučić je izrazio zabrinutost zbog stanja medija u vezi sa ovom temom, tvrdeći da je pritisak na mnoge zemlje veliki i da postoje prijetnje iz sporednih krugova američke politike.

“Situacija je loša, puno je pritiska na mnoge zemlje. Nisu svi heroji i ne djeluju s pravim interesom, već se povlače zbog prijetnji iz Njemačke i sporednih krugova američke politike. Mi se borimo, dajemo sve od sebe”, rekao je Vučić.

Osvrnuvši se na panel održan danas, na kojem su govorile žrtve rata u Bosni i Hercegovini, Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog tog događaja, koji je okupio predstavnike 36 zemalja iz cijelog svijeta.

“To je prvi put da se ovakav panel održao. Pitanje je zašto ranije nismo organizovali slična okupljanja. Ljudi su govorili o stradanju u Srebrenici pred očima cijelog svijeta. Sutra je 23. maj, iako nije Vidovdan, za nas kao narod predstavlja Vidovdan. Sutra će se vidjeti ko nije popustio pred strahom, ko će stati na stranu pravde. Ko će reći da to radi zbog istine o stravičnim zločinima u Srebrenici, a ne iz drugih interesa… Očekuje nas obmana”, izjavio je Vučić.

Sjutrašnje glasanje o rezoluciji o Srebrenici predstavlja važan trenutak za Srbiju i cijeli region. Odluka koju će donijeti zemlje članice UN može imati dalekosežne posljedice za sve uključene strane.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -