Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHUz saobraćajne nezgode i radove, vozačima se savjetuje da voze oprezno

Uz saobraćajne nezgode i radove, vozačima se savjetuje da voze oprezno

Zbog nedavnih saobraćajnih nezgoda na nekoliko dionica u Bosni i Hercegovini, saobraćaj je trenutno otežan ili obustavljen na nekim magistralnim putevima. Nezgoda na magistralnom putu Bradina-Konjic u Podorašcu usporava saobraćaj, dok je saobraćaj potpuno obustavljen na magistralnom putu Ćoralići-Skokovi od Cazina prema Velikoj Kladuši. Vozači se upozoravaju da se tokom obustave koristi alternativni put preko Koprivne.

Također, vozače se upozorava na smanjenu vidljivost zbog magle, posebno u kotlinama i uz riječne tokove, pogotovo u području Semberije i Posavine. Apeluje se na vozače da voze oprezno i prilagode brzinu trenutnim uvjetima na putu, izbjegavaju rizična preticanja i drže odstojanje između vozila.

Nadalje, servisiranje tunelskih cijevi na autoputu A-1 Zenica jug-Zenica sjever uzrokovat će zatvaranje ove dionice u 8 sati. Vozači će biti preusmjereni na naplatno mjesto Zenica jug.

Radovi na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina također su u tijeku na magistralnim putevima Jajce-Crna Rijeka, Ključ-Sanski Most (ulaz u Sanski Most), Rogatica-Ustiprača, Zenica-Nemila, Lašva-Kaonik, Kaonik-Busovača, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica-Prozor, Tarčin-Konjic i drugim dionicama. Vozači se mole da voze sporije na tim područjima.

Deminiranje terena na putevima Brčko-Cerik (Malezijski put) i Lopare-Čelić također će prouzrokovati polusatne obustave saobraćaja svaki radni dan od 8 do 16 sati, s propuštanjem vozila svakih 10 minuta. Vozači se savjetuju da koriste obilaznice kako bi izbjegli ova područja.

Na graničnim prijelazima, zadržavanja za putnička vozila su do 30 minuta. Vozila teža od 5 tona nemaju pristup graničnom prelazu Karakaj i moraju se preusmjeriti na prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Saobraćajne nezgode, radovi i regulacija tereta su trenutno izazovi s kojima se vozači suočavaju u Bosni i Hercegovini. Vožnja oprezno i pridržavanje uputa su najbolji način da se osigura sigurna vožnja na putevima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -