Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHKomisija za saobraćaj traži hitno rješenje za isplatu plata radnicima BHRT-a

Komisija za saobraćaj traži hitno rješenje za isplatu plata radnicima BHRT-a

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine traži od ministra komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine da, zajedno sa nadležnim ministarstvima i drugim institucijama, prije trajnog i definitivnog sistemskog rješenja teške finansijske situacije u BHRT-u, pronađe rješenje za hitnu isplatu plata radnicima BHRT-a. Ovu odluku donijeli su članovi Komisije na 18. sjednici, koja je održana nedavno.

Situacija u BHRT-u već duže vrijeme je teška, a radnici se suočavaju s problemom neisplate plata. Komisija za saobraćaj i komunikacije je prepoznala hitnost situacije i traži brzo rješenje kako bi radnici BHRT-a dobili svoja zaslužena primanja.

Osim toga, Komisija je također zatražila od Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine i Istraživačkog sektora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da dostave sveobuhvatnu uporednu analizu cijena usluga telekom operatera u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. Ovaj zahtjev ima za cilj pronalaženje efikasnijih rješenja za poboljšanje tržišta telekomunikacija u Bosni i Hercegovini.

U međuvremenu, sindikat radnika u BHRT-u također je upozorio na tešku situaciju u kojoj se nalaze radnici, koji već duže vrijeme ne primaju plaću. Ova situacija je nepodnošljiva za radnike koji obavljaju svoje dužnosti, ali ne dobijaju adekvatnu naknadu za svoj rad.

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, zajedno sa relevantnim institucijama, nastoji pronaći rješenje za hitnu isplatu plata radnicima BHRT-a, kako bi se olakšala njihova finansijska situacija. Očekuje se da će ministarstva i institucije brzo djelovati i pronaći adekvatno rješenje kako bi radnici BHRT-a dobili svoja zaslužena primanja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -