Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHProjekt ''Zaključavamo cijene'' postigao značajne rezultate nakon pet mjeseci primjene

Projekt ”Zaključavamo cijene” postigao značajne rezultate nakon pet mjeseci primjene

Projekt Federalnog ministarstva trgovine ”Zaključavamo cijene” postigao je značajne rezultate nakon pet mjeseci primjene. Više od 30 trgovinskih subjekata sudjelovalo je u ovom projektu, nudeći snižene cijene za preko 60 proizvoda.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar trgovine Amir Hasičević posjetili su dva najveća trgovinska lanca kako bi se razgovaralo o efektima projekta ”Zaključavamo cijene”. Prema izvještaju Federalnog ministarstva trgovine, kupci su mogli uštedjeti prosječno 17,5 posto na označenim prehrambenim i higijenskim proizvodima, što je oko 50 KM.

Povećan promet ovih proizvoda za oko 45 posto bilježe prodavači koji su sudjelovali u projektu. Također, zabilježen je veći udio domaćih proizvoda za koje je porasla potražnja, s udjelom većim od 70 posto.

Premijer Nikšić je izjavio da ga je ovaj podatak fascinirao jer se na taj način pruža podrška domaćoj industriji i gospodarstvenicima. Ovaj model koji je Ministarstvo trgovine primijenilo u dogovoru s poslodavcima i potrošačima ocijenjen je kao dobar način stvaranja funkcionalnih rješenja u korist građana Federacije BiH.

”Projekt koji je Ministarstvo kreiralo s Udruženjem poslodavaca, potrošačima i Sindikatom trgovačkih radnika na dogovornoj i društveno odgovornoj bazi dio je mjera Vlade FBiH kojima nastoji suzbiti inflaciju i pomoći građanima da prevladaju turbulencije na tržištu”, kazao je ministar Hasičević.

Projekt ”Zaključavamo cijene” pokrenut je prije šest mjeseci na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine, a Vlada FBiH je usvojila informaciju o ovom projektu.

Ova inicijativa ima za cilj smanjenje inflacije i pružanje podrške građanima Federacije BiH u prevladavanju tržišnih turbulencija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -