Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSkandalozno: Goganović odao počast Ratku Mladiću

Skandalozno: Goganović odao počast Ratku Mladiću

Zamjenik ministra odbrane i načelnik generalštaba OSBiH, Dragan Goganović, izazvao je skandal odao počast osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću. Ovaj kontroverzni događaj u Kalinoviku izazvao je oštre reakcije javnosti.

Ministar sigurnosti Selmo Helez izrazio je svoju ogorčenost i odlučnost da poduzme korake kako bi se ovaj skandal rasvijetlio. On je dao nalog inspektoratu da istraži situaciju te naglasio da će, ukoliko se utvrdi da je ova akcija bila poklon ili naklon Mladiću, podnijeti krivičnu prijavu i pokrenuti postupak smjene Goganovića.

U intervjuu za FTV, Helez je objasnio razloge zbog kojih se ne može preći preko ovog slučaja. On je iznio svoja saznanja o događaju i istaknuo da je neophodno da se ispita da li je postojao element poštovanja prema Mladiću u ovom činu.

Govoreći o političkoj situaciji, Helez je otkrio da postoje kočnice u funkcionisanju Vijeća ministara BiH, ali da parlamentarna većina postoji i da su redovni sastanci održani. Naglasio je i da se trenutno vrši blokada u vezi sa dva zakona koji su ključni na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Kada je riječ o budžetu, Helez je uputio optužbe na ministra finansija, tvrdeći da ga je uvjeravao da budžet ne dolazi na sjednicu iz stručnih razloga, ali da je očito da se radi o namjernoj blokadi.

Ovaj skandal bez presedana izazvao je veliku pažnju javnosti te postavlja pitanje o odgovornosti i integritetu zvaničnika u Bosni i Hercegovini. Očekuje se daljnje istrage i moguće pravne sankcije za one koji su bili uključeni u ovaj kontroverzni događaj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -