Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSvijetSvijetIzražena zabrinutost za sigurnost predsjednika Irana nakon "teškog slijetanja" helikoptera

Izražena zabrinutost za sigurnost predsjednika Irana nakon “teškog slijetanja” helikoptera

Država Katar izrazila je želje za sigurnost predsjednika Raisija, ministra Amir-Abdollahiana i njihove pratnje nakon što je helikopter u kojem su bili najviši zvaničnici Islamske Republike Iran pretrpio “teško slijetanje” u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan, javila je katarska državna novinska agencija (QNA).

Glasnogovornik dr. Majid Al-Ansari izrazio je ozbiljnu zabrinutost zbog ovog incidenta. Prema svjetskim medijima, helikopter se vodi kao nestao, a nepovoljni vremenski uvjeti, uključujući jaku maglu, otežavaju spasilačke napore.

Svaka informacija o trenutnoj lokaciji helikoptera od izuzetne je važnosti kako bi se pružila pomoć i osigurala sigurnost predsjednika Raisija, ministra Amir-Abdollahiana i njihove pratnje. Država Katar stoji u solidarnosti s Islamskom Republikom Iran i pružit će svu pomoć koja je potrebna u ovim teškim trenucima.

O incidentu je obaviještena i međunarodna zajednica, koja prati situaciju s velikom pažnjom. Svi se nadaju da će se helikopter sretno pronaći i da će svi putnici biti sigurni.

Sigurnost visokih zvaničnika je od izuzetne važnosti za stabilnost regije, a Država Katar poziva na poduzimanje svih mogućih napora kako bi se pružila pomoć u spasilačkim operacijama.

Očekuje se daljnje izvješćivanje o situaciji kako se situacija bude razvijala.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -