Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHVeliki broj turista posjetio Mostar i uživao u ljepotama Starog grada

Veliki broj turista posjetio Mostar i uživao u ljepotama Starog grada

Rijeke turista su od jutarnjih sati popunile staru gradsku jezgru Mostara. Pored domaćih gostiju, koji tradicionalno vikendom dolaze u najveći grad na Neretvi, danas su turisti sa skoro svih krajeva svijeta uživali u šetnji mostarskim Starim gradom. Najveća gužva se stvorila na putu do Starog mosta, jednog od najljepših svjetskih spomenika pod zaštitom UNESCO-a, koji je vjerovatno i najfotografiraniji spomenik u Bosni i Hercegovini.

Prema informacijama turističkih radnika, među brojnim posjetiteljima su prednjačili Italijani, Nijemci, Španci, Turci i Francuzi, ali su se mogli vidjeti i turisti sa drugih meridijana svijeta. Svi su uživali u pravom ljetnom danu u Mostaru, uz temperaturu od 30 stepeni Celsiusa, kako su izmjerili u Federalnom hidrometeorološkom zavodu (FHMZ).

Stari grad u Mostaru je prepun kulturnih i povijesnih znamenitosti koje privlače pažnju turista. Mostar je poznat po svom Starom mostu, ali i po znamenitostima poput Stare ćuprije, Kujundžiluka, Hammam Muzeja, Turske kuće i drugih. Turisti su se divili arhitekturi, uskim kaldrmama i dućanima sa suvenirima koji su ovom gradu dali poseban šarm.

Mostar je postao popularna destinacija za turiste iz cijelog svijeta zbog svoje ljepote i zanimljive kulturne baštine. Ovaj grad je savršeno mjesto za sve one koji žele da se upoznaju sa bogatom historijom i tradicijom Bosne i Hercegovine.

S obzirom na veliki broj turista koji su danas posjetili Mostar, očekuje se da će ovaj trend rasta turističke industrije u gradu na Neretvi i dalje rasti. Turizam je postao važna grana privrede za Mostar, te je zbog toga važno ulagati u razvoj infrastrukture i ponude kako bi se turistima pružilo najbolje iskustvo.

U našoj galeriji možete pogledati fotografije koje smo danas zabilježili u Starom gradu u Mostaru.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -