Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHRadovi na izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru se ne odvijaju željenom brzinom

Radovi na izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru se ne odvijaju željenom brzinom

Radovi na iskopu olimpijskog bazena u Mostaru još uvijek traju, ali se čini da se proces odvija vrlo sporo. Iako je vidljiv napredak u odnosu na prije tri mjeseca, kada je iskopom obuhvaćena manja površina, betoniranje temelja je započeto samo na jednom dijelu. Na gradilištu danas nije bilo radnika izvođača radova, što je pretpostavka zbog neradnog dana.

Edin Prašo, direktor Direkcije za izgradnju kulturno-sportskog centra u Mostaru, koji nadgleda ovaj projekt, nije zadovoljan dinamikom izvođenja radova. Ipak, nije svu odgovornost prebacio na izvođače, već je spomenuo brojne probleme i prepreke na samom startu. Trajanje demolicije objekata u zoni gradilišta i preseljenje nekih od njih stvorili su otežavajući faktor.

Unatoč tome, Prašo je naglasio da je betoniranje temeljnih stubova počelo na jednom dijelu, te da ne vidi razlog zašto izvođač radova ne bi nastavio punom parom.

Vrijednost prve faze radova iznosi 11 miliona KM, a sredstva od devet miliona KM su osigurana iz federalnog budžeta. Iako su radovi započeli u novembru 2020. godine, rok za završetak prve faze je 18 mjeseci.

Ova priča o izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru je postala trakavica. Nakon što je tadašnji premijer Fadil Novalić ozvaničio početak radova, ispostavilo se da nije urađen regulacioni plan za područje i da je projekt prezentiran javnosti bio nepotpun.

Pitanje je hoće li se radovi na izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru nastaviti ubrzanom dinamikom i hoće li se držati zadatog roka za završetak prve faze.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -