Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHGradonačelnik Mostara posjetio Sportsko-rekreacioni centar Bunica

Gradonačelnik Mostara posjetio Sportsko-rekreacioni centar Bunica

Gradonačelnik Mostara, Mario Kordić, danas je posjetio Sportsko-rekreacioni centar Bunica kako bi se informisao o radovima na uređenju ovog popularnog kupališta i izletišta. Radovi na revitalizaciji centra Buna i Bunica započeli su u januaru ove godine kroz projekt “Prostori koji pokreću”, a procijenjena vrijednost prve faze radova iznosi 630.000 KM.

Tokom posjete, gradonačelnik se sastao sa partnerima, saradnicima, projektantima i izvođačem radova, koji su mu detaljno objasnili projektni i izvedbeni proces. Iako još nije obezbijeđena potpuna finansijska konstrukcija za cijeli projekat, radi se na ubrzanju radova kako bi se glavni dio sanacije završio do jeseni.

Ovim povodom, gradonačelnik je putem svog Facebook profila obavijestio građane da centar Bunica neće biti dostupan tokom ljeta zbog neprekidnih radova. Ipak, vremenski uslovi su idealni za intervenciju, pa se radovi ubrzavaju kako bi se završili što prije.

Prva faza radova, koja obuhvata rekonstrukciju pješačkih mostova, uređivanje obale, obnovu česmi na otvorenom prostoru, rekonstrukciju javnih toaleta i druge aktivnosti, trebala bi biti završena do 30. juna ove godine.

Radovi na uređenju Sportsko-rekreativnog centra Bunica predstavljaju važan projekat za Grad Mostar i poboljšanje rekreativnih i turističkih mogućnosti građana. Nakon završetka radova, centar će biti još privlačniji za posjetioce i omogućit će im ugodne trenutke odmora i rekreacije.

Gradonačelnik Kordić istakao je da će se uložiti dodatni napori kako bi se obezbijedila sredstva za nastavak radova i završetak projekta u što skorijem roku. Građani Mostara s nestrpljenjem očekuju obnovu omiljenog kupališta, koje će ponovno postati atraktivna turistička destinacija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -