Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHElmedin Konaković: Svijet mora ispraviti nepravdu o Srebrenici

Elmedin Konaković: Svijet mora ispraviti nepravdu o Srebrenici

Gostujući u emisiji “Polis” na TVSA, ministar vanjskih poslova i predsjednik Naroda i pravde, Elmedin Konaković, izrazio je svoju snažnu podršku Rezoluciji o genocidu u Srebrenici. Konaković je izjavio da svakoga tko je suzdržan ili protiv ove Rezolucije smatra neciviliziranim, te je naglasio da se očekuje da svijet ispravi nepravdu koja se dogodila.

Također, Konaković se osvrnuo na pitanje imenovanja direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. On je podnio krivičnu prijavu protiv federalnog ministra zdravstva dr. Nediljka Rimca zbog navodnih opstrukcija u imenovanju prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za direktora KCUS-a. Ministar Rimac je optužen za zloupotrebu ovlasti u vezi s imenovanjem direktora, a Konaković je istakao da osobno podržava ove optužbe.

Gostujući u emisiji, Konaković se također osvrnuo na situaciju u medijima. Oštro je osudio menadžment BHRT-a zbog gašenja signala Federalnoj televiziji, izrazivši svoje nezadovoljstvo ovim postupkom.

Cijelu emisiju možete pogledati na linku [ovdje](https://www.tvsa.ba/politika/pravosudje/194438/elmedin-konakovic-ocito-je-da-razlog-nahusumani-potezi-ministra-rimca-prema-bhrt-u-da-traju-zima-u-zrakama-tri-pokazaljke-i-jedna-kompatibilnost-sa-nacinom-rada-politicke-stranke-premijera/).

Ova izjava ministra Konakovića izazvala je veliku pažnju javnosti te postavlja pitanje o kontroverzama koje prate imenovanja u javnim institucijama. Očekuje se daljnji razvoj situacije i odluke nadležnih institucija o ovim pitanjima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -