Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHZločin u Sijekovcu 1992.: Ministarstvo odbrane BiH ponovno istražuje slučaj

Zločin u Sijekovcu 1992.: Ministarstvo odbrane BiH ponovno istražuje slučaj

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine saopćilo je da je pokrenulo istragu o zločinu koji se dogodio u Sijekovcu 1992. godine. Prema informacijama iz Ministarstva, zločin su počinili pripadnici HOS-a, a za ubistvo 46 civila dosad je osuđena samo jedna osoba. Tijela ubijenih su nakon zločina bačena u rijeku Savu.

Iz Ministarstva ističu da još uvijek traju tragački radovi kako bi se pronašla tijela još osam ubijenih civila. Ovaj slučaj Sijekovca se dodaje dugoj listi ratnih zločina koji su se dogodili tokom rata u BiH.

Ministarstvo odbrane također je izrazilo poštovanje prema svim žrtvama ovog zločina i naglasilo da svaka od njih zaslužuje poštovanje. Posebnu počast izražena je majci Milji Zečević, koja je izgubila tri sina i muža tokom ovog zločina.

Ministarstvo je zamolilo političare u Bosni i Hercegovini da se poklone svim žrtvama, bez obzira na njihovu nacionalnost. Naglašeno je da je zločin zločin, bez obzira na to ko ga je počinio, te da se iz ovog tragičnog događaja mora izvući pouka za budućnost.

Ovom istragom Ministarstvo odbrane BiH nastavlja sa svojim naporima da utvrdi i procesuira odgovorne za ratne zločine i da pruži pravdu žrtvama i njihovim porodicama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -