Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSkandal: Razriješen počasni konzul BiH u Panami zbog povezanosti s narkokartelom

Skandal: Razriješen počasni konzul BiH u Panami zbog povezanosti s narkokartelom

Na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH jednoglasno je donesena odluka da se razriješi počasni konzul BiH u Panami Fatih Kol, potvrđeno je za portal “Avaza”. Razlog za ovu drastičnu mjere leži u povezanosti Konzula sa narkokartelom.

Tužilaštvo BiH je danas službeno potvrdilo da Fatih Kol, počasni bh. konzul u Panami, ima status osumnjičene osobe u predmetu “Crna kravata 2”. Iz Tužilaštva su naveli da je “lice Fatih Kol ima status osumnjičenog i spominje se u dokumentima i podnescima Tužilaštva BiH i Suda BiH u okviru predmeta kodnog naziva ‘Black Tie 2'”.

Ova odluka dolazi nakon što je javnost obaviještena o povezanosti Fatiha Kola s narkokartelom Edina Gačanina Tita. Željka Cvijanović, članica Predsjedništva BiH, reagirala je na ove informacije i pokrenula inicijativu za razrješenje Fatiha Kola s funkcije počasnog konzula BiH u Panami.

Ova vijest je izazvala veliku pažnju javnosti i postala hit tema u medijima. S obzirom na ozbiljnost situacije, očekuje se daljnja istraga i poduzimanje adekvatnih mjera u skladu sa zakonom.

Fatih Kol, koji je do sada obavljao funkciju počasnog konzula BiH u Panami, suočava se s ozbiljnim optužbama i mogućim pravnim sankcijama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -