Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSNSD optužuje opoziciju i Bošnjake za navodni dogovor oko preuzimanja gradova

SNSD optužuje opoziciju i Bošnjake za navodni dogovor oko preuzimanja gradova

Srđan Amidžić, generalni sekretar SNSD-a, izrekao je kontroverznu izjavu optužujući opoziciju i Bošnjake za navodni dogovor oko preuzimanja gradova. Ova izjava je izazvala brojne reakcije i kritike.

Jovana Trivić, političarka iz opozicione stranke, oštro je reagirala na Amidžićevu izjavu, ističući da je ona “nikad gluplja i besmislenija”. Trivić je zatražila dodatne informacije o konkretnom dogovoru opozicije i Bošnjaka na koji se Amidžić poziva.

Trivić je postavila pitanje kako je moguće da, ukoliko Stranka demokratske akcije (SDA) kandiduje svog kandidata za gradonačelnika Prijedora i Doboja, ovi gradovi mogu pripasti Bošnjacima. Također, upitala je kako će Srebrenica pripasti Bošnjacima ukoliko sve srpske stranke zajedno kandiduju svog kandidata za načelnika.

Ova izjava je izazvala kontroverze i napetosti između stranaka. Jovana Trivić je poručila Amidžiću da bi trebao prestati s izmišljanjem gluposti i umjesto toga iznijeti istinu pred narod. Također je podsjetila Amidžića da će izbori biti održani po Izbornom zakonu i da bi SNSD trebao poštovati odluke CIK-a.

Ova vijest je potaknula nova pitanja i rasprave o političkim odnosima u Bosni i Hercegovini. Iznošenje takvih optužbi, bez konkretnih dokaza, samo produbljuje podjele i sukobe među političkim strankama.

Važno je da političari odgovorno iznose svoje izjave i da se fokusiraju na rješavanje stvarnih problema građana. Građani očekuju iskrenost i transparentnost od svojih političkih lidera, a ne izmišljanje konspirativnih teorija.

Ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i hoće li biti konkretnih dokaza koji će potvrditi Amidžićeve optužbe. U međuvremenu, građani su pozvani da samostalno istraže informacije i donesu svoje zaključke.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -