Subota, 28 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHBiH reprezentacija na simpoziju o dojkama u Amsterdamu

BiH reprezentacija na simpoziju o dojkama u Amsterdamu

U Amsterdamu se 10. i 11. maja održao simpozij posvećen simbolu materinstva, seksualnosti, ljepote, rodnosti, intimnosti i ponosa – dojci. Na ovom simpoziju su se okupili 400 plastično-rekonstruktivnih hirurga, među kojima su bile i dvije reprezentativke iz Bosne i Hercegovine, prim. dr. Amela Karabeg i prof. dr. Reuf Karabega.

Simpoziji ovog tipa organiziraju se kako bi se predstavile najnovije estetsko-rekonstruktivne procedure i trendovi u podizanju i povećanju grudi, kao i rekonstrukciji grudi nakon odstranjenja zbog tumora. Poseban fokus bio je na rekonstrukciji dojke nakon odstranjenja tumora, jer je važno da žene ostanu sa rekonstruisanom dojkom i osjećaju se kompletnim i samouvjerenim. Također, diskutiralo se o ubrzanom oporavku i povratku na svakodnevne aktivnosti nakon operacije.

Na ovom simpoziju, prisutni su imali priliku razmijeniti iskustva s kolegama, kao i naučiti nove informacije i metode za primjenu u praksi. Dr. Amela Karabeg istakla je značaj takvih kongresa za praćenje medicinskih saznanja i dodatno usavršavanje. Također, istakla je i promoviranje Internacionalnog kongresa koji će se održati u Sarajevu 2024. godine.

Prof. dr. Reuf Karabega naglasio je da su estetsko-rekonstruktivne operacije grudi posebno važne za žene koje nisu zadovoljne izgledom svojih grudi, kako bi poboljšale svoj emotivni, seksualni i radni život. Ovi zahvati mogu donijeti osjećaj samouvjerenosti i ženstvenosti.

Oboje doktora ističu da svi operativni zahvati na grudima mogu se obaviti u poliklinici Karabeg u Bosni i Hercegovini.

Na simpoziju u Amsterdamu prisustvovao je i jedan plastični hirurg iz Banje Luke, što pokazuje da je Bosna i Hercegovina dobro predstavljena u ovoj struci.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -