Nedjelja, 29 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSarajevo: Sajam zanimanja za učenike devetog razreda

Sarajevo: Sajam zanimanja za učenike devetog razreda

Svi učenici devetih razreda u Sarajevu imaju priliku da posjete sajam zanimanja kako bi riješili dilemu oko odabira srednje škole i budućeg zanimanja. Ovaj sajam pruža mogućnost učenicima i njihovim roditeljima da putem prezentacija svih škola u gradu dobiju odgovore i informacije koje su im potrebne.

Sajam je svečano otvorila Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Naida Hota-Muminović, koja je uputila poruke prisutnima. U svom obraćanju, ministrica je istakla da je vidljivo samo djelić onoga što je postignuto u obrazovanju.

“Mala smo zemlja s velikim talentima i naša obaveza je da im pružimo najbolje uslove da ostvare svoje potencijale. Bez obzira na to čime se bavimo ozbiljno i posvećeno, možemo postići uspjeh”, izjavila je Hota-Muminović.

Ministrica je također naglasila da je potrebno ozbiljnije odlučivanje i napor prilikom izbora srednje škole i zanimanja. Sajam zanimanja je odlična prilika za učenike da se upoznaju s različitim obrazovnim programima i opcijama koje imaju na raspolaganju.

Uz veliki broj prezentacija, učenici mogu dobiti i konkretne informacije o svakoj školi, predmetima, nastavnim planovima i mogućnostima daljnjeg obrazovanja. Sajam je organizovan s ciljem da pomogne učenicima da donesu informisane odluke o svom budućem obrazovanju i karijeri.

Ova inicijativa je samo jedan korak u poboljšanju obrazovnog sistema i pružanju što boljih uslova mladim generacijama. Ministarstvo za odgoj i obrazovanje kontinuirano radi na tome da obezbijedi kvalitetno obrazovanje i podršku učenicima tokom njihovog školovanja. Sajmovi zanimanja poput ovog su sjajan način da se učenici informišu i budu sigurni u svoje odabire.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -