Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHSvjedoci Tužilaštva Bosne i Hercegovine ispričali o akciji hapšenja optuženog Mustafe Vrapca

Svjedoci Tužilaštva Bosne i Hercegovine ispričali o akciji hapšenja optuženog Mustafe Vrapca

Svjedoci Tužilaštva Bosne i Hercegovine su danas ispričali detalje o akciji hapšenja optuženog Mustafe Vrapca, nekadašnjeg zaposlenika Državnog tužilaštva.Bivši istražitelj Admir Nezirević, zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, svjedočio je o nalogu koji su dobili za izvršenje tri istražne radnje – simulirani otkup, tehnički nadzor i praćenje osobe. Tehničku podršku su dobili od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, odakle su dobili i novac u iznosu od 20.000 KM.
Nezirević je rekao da su izvršili pretresanje optuženog Vrapca i pronašli bijelu kovertu, značku Tužilaštva, telefone i druge predmete. Također su izvršili pretrese u Tužilaštvu i izuzeli videomaterijal.
Svjedok je potvrdio da su realizovane dvije od tri planirane radnje, dok je treća radnja bila planirana u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine (OSA BiH), ali je optuženi uhapšen prije realizacije.
Nakon prvog svjedoka, Almir Halimić, zaposlen u MUP-u KS-a, je ispričao detalje o istoj akciji u kojoj je učestvovao zajedno sa Nezirevićem. On je također potvrdio da su izvršili pretresanje optuženog i njegove kuće, kao i pretresanje računara u Tužilaštvu.
Nastavak suđenja je zakazan za 24. maj.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -