Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHViše od 12 sati traje borba spasilačkih timova za spašavanje rudara koji...

Više od 12 sati traje borba spasilačkih timova za spašavanje rudara koji je zarobljen u rudniku Mramor

Spasilačke rudarske čete već više od 12 sati vode očajničku borbu sa zemljom i kamenjem koje se sručilo na njihovog kolegu. Zarobljeni rudar, koji je bio na trećoj smjeni, trebao je uskoro završiti rad i vratiti se na svjetlo dana kada su se sustav rudarskih podgrada srušio pod pritiskom zemljine sile.

Ova nesrećna situacija dogodila se u rudniku Mramor, dok je većina nacije bila u svojim domovima, ušuškana i gaseći lampe napajane strujom koja je proizvedena u termoelektranama od uglja iz crne zemlje. Međutim, za ovog hrabrog rudara, noć je pala dok je on ulazio u tamnu jamu, spremajući se za svoju smjenu.

Situacija je postala još ozbiljnija jer su spasilačke timove ometale mrak i teški uslovi u rudniku. Dok se borba za spašavanje nastavlja, nacija se moli i nada da je rudar još uvijek živ i da će spasitelji što prije stići do njega.

Rudari su uvijek svjesni rizika s kojim se suočavaju svaki dan dok kopaju crnu zemlju. Njihov posao je težak, ali nužan za njihove porodice i društvo. Kao što kažu, “Sreća” je ono što uvijek moraju imati na umu, jer čak i najsigurnije rudarske podgrade nisu uvijek 100% pouzdane protiv sile prirode.

Spasilačka akcija nastavit će se tokom noći s nadom da će se unesrećeni rudar brzo pronaći i sigurno izvući iz ruševina.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -