Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHNovi radarski sistem sa OCR kamerama u funkciji u USK

Novi radarski sistem sa OCR kamerama u funkciji u USK

Kantonalno Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona saopćilo je danas da je stacionarni radarski sistem sa optičkim prepoznavanjem znakova (OCR) stavljen u funkciju. Ovaj napredni sistem omogućava precizno registriranje prekoračenja brzine i prati kretanje vozila, uz mogućnost prepoznavanja registarskih tablica i neregistrovanih vozila.

Radarski sistem sa OCR kamerama, koji je postavljen na strategijski važnim lokacijama u Unsko-sanskom kantonu, predstavlja značajan alat u nadzoru saobraćaja. Kroz automatsko prepoznavanje znakova, ovaj sistem omogućava brzu i efikasnu identifikaciju vozila koja krše saobraćajne propise.

Saobraćajna policija može lako provjeriti registarske tablice i provesti prekršajni postupak putem digitalne evidencije koju sistem automatski generiše. Osim toga, ovaj napredni sistem omogućava i praćenje kretanja vozila i identifikaciju neregistrovanih vozila, što dodatno olakšava posao policijskim službenicima.

Iz MUP-a USK su apelirali na sve vozače da poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu uvjetima na putu. Prekoračenje brzine jedan je od najčešćih uzroka saobraćajnih nesreća, koje često imaju teške posljedice po živote i imovinu.

“Važno je shvatiti da poštivanjem saobraćajnih propisa ne čuvate samo svoj život, već i život drugih učesnika u saobraćaju. Pozivamo sve vozače da budu odgovorni i da voze sigurno”, izjavio je portparol MUP-a USK.

Uz uvođenje novog radarskog sistema sa OCR kamerama, MUP USK pokazuje svoju posvećenost u poboljšanju sigurnosti saobraćaja na putevima Unsko-sanskog kantona. Ovakve inovacije u nadzoru saobraćaja šalju snažnu poruku da će se prekršitelji sankcionirati i unaprijediti sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Svi vozači su pozvani da budu svjesni novog radarskog sistema i da poštuju saobraćajne propise kako bi doprinijeli smanjenju saobraćajnih nesreća. Bezbjednost na cestama je zajednička odgovornost svih nas, stoga je važno da vozači budu odgovorni i pažljivi za svoju i tuđu sigurnost.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -