Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometRonaldo i Al-Nassr osvajaju pobjedu protiv reprezentativca BiH u Kupu

Ronaldo i Al-Nassr osvajaju pobjedu protiv reprezentativca BiH u Kupu

U utakmici Kupa između Al-Nassra i reprezentativca Bosne i Hercegovine, Ibrahim Šehića, domaćin je upisao pobjedu rezultatom 3:1. Susret je započeo dobro za domaćina budući da su poveli već u 17. minuti. Golman gostiju i reprezentativac Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić je pokazao neopreznost i lopta je došla do Yahye. On je izvrsnim dodavanjem pronašao Ronalda koji je majstorski zatresao mrežu za vodstvo od 1:0.

Osam minuta prije odlaska na odmor, Mane je sigurno realizovao penal i udvostručio vodstvo svoje ekipe. Međutim, u prvoj minuti sudijske nadoknade, gol Yahye je poništen nakon gledanja VAR-a poslije kojeg je utvrđen ofsajd.

U 57. minuti, Cristiano Ronaldo je povećao vodstvo Al-Nassra na 3:0. Nakon sjajnog prodora Al Khaibarija po desnoj strani, Portugalac je na petercu primio loptu i iz drugog pokušaja svladao Šehića. Ovaj gol samo je još jedan u nizu remek-djela koje je Ronaldo pružio navijačima Al-Nassra.

Konačnih 3:1 postavio je Al Terais golom sedam minuta prije kraja utakmice. Unatoč porazu, Šehić je pružio nekoliko impresivnih obrana i pokazao zašto je dio reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Al-Nassr je ovom pobjedom pokazao jaku igru i opravdao očekivanja svojih navijača. S druge strane, reprezentativcu Bosne i Hercegovine Ibrahimu Šehiću ostaje gorak okus poraza, ali ova utakmica će mu svakako poslužiti kao motivacija za daljnje treninge i nadmetanja.

Ukoliko želite pogledati golove s ove utakmice, možete to učiniti klikom na sljedeće linkove: [linkovi ka golovima]

Kup je uvijek posebno takmičenje koje donosi izuzetne utakmice i iznenađenja, a ovaj susret između Al-Nassra i reprezentativca Bosne i Hercegovine svakako će ostati upamćen kao jedan od tih trenutaka.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -