Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHKolone vozila na autoputu zbog 1. maja

Kolone vozila na autoputu zbog 1. maja

Mnogi građani su odlučili iskoristiti slobodne dane povodom 1. maja i provesti ih u južnijim krajevima. Međutim, putovanje ka tom cilju usporavaju kolone vozila na autoputu.

Bh. blogerica Lana Lekić je putem društvenih mreža podijelila video na kojem se mogu vidjeti kilometarske kolone automobila koji stoje u mjestu. Uz video je napisala: “Ako ste mislili krenuti, veliko ne! Tri sata stojimo na autoputu.” Ova objava je izazvala nezadovoljstvo putnika koji su se zatekli u tim kolonama, ali je istovremeno upozorila i druge vozače da izbjegnu ovaj put.

Iako se na stranici BH Auto-moto kluba ne navoda tačno vrijeme čekanja, zabilježeno je pojačano prometovanje na BH autoputu. Posebno su potezi Bosanska Gradiška, Kamensko, Osoje i Zupci, gdje je intenzitet putničkih vozila na izlazu iz naše zemlje.

Vozačima se preporučuje da prije putovanja provjere aktuelnu situaciju na putevima kako bi izbjegli nepotrebna čekanja i gužve. Informacije o stanju na putevima i eventualnim zastojima mogu se pratiti na stranici BH Auto-moto kluba ili putem aplikacija za pametne telefone koje pružaju informacije o saobraćaju.

U ovom periodu, kada mnogi građani koriste priliku za mini odmor, važno je da vozači budu strpljivi i pridržavaju se saobraćajnih propisa kako bi putovanje bilo sigurno. Također, preporučuje se da putnici koji još planiraju putovanje izbjegnu vrhunac prometa tokom dana i biraju manje opterećene puteve.

Ukoliko vozači susretnu bilo kakve probleme na putu, kao što su tehnički kvarovi ili zastoji, BH Auto-moto klub stoji na raspolaganju i pruža pomoć u neophodnim situacijama. Bez obzira na gužve i kolone vozila, bezbjednost na putu mora biti prioritet svih učesnika u saobraćaju.

Za sve one koji su već krenuli na odmor ili još planiraju putovanje, želimo bezbjednu i ugodnu vožnju!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -