Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHPojačan promet na graničnim prelazima u Bosni i Hercegovini

Pojačan promet na graničnim prelazima u Bosni i Hercegovini

Promet vozila na graničnim prelazima u Bosni i Hercegovini se pojačao, a gužve su najizraženije na izlazu iz države na graničnom prelazu Bosanska Gradiška te na graničnim prelazima Velika Kladuša i Gradina na ulazu u zemlju. Osim ovih, i granični prelazi Osoje, Doljani i Bijača bilježe povremene gužve prilikom izlaska iz države. Međutim, na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Ovo pojačanje prometa je vjerovatno uslijed praznika, kada mnogi građani koriste priliku za putovanje. Već od ranog jutra, primijetne su velike gužve na putu od Sarajeva prema Mostaru, što ukazuje na povećan broj vozila na putu.

Saobraćaj na putevima u Bosni i Hercegovini trenutno je suv, ali mjestimično se javljaju vlažni dijelovi kolovoza. Meteorolozi najavljuju padavine do kraja dana, tako da bi vozači trebali biti oprezni i prilagoditi vožnju uvjetima na putevima.

U svakom putovanju je važno da vozači budu oprezni i da izbjegavaju rizična preticanja. Također, neophodno je korištenje sigurnosnog pojasa u svim vozilima, a posebno djeca do 5 godina trebaju biti smještena u odgovarajućim auto-sjedalicama.

Molimo građane da se strpljivo pridržavaju propisa na graničnim prelazima i putuje sigurno.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -