Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiBiHDirektor SIPA-e sastao se sa srpskim ministrom unutrašnjih poslova radi zajedničke borbe...

Direktor SIPA-e sastao se sa srpskim ministrom unutrašnjih poslova radi zajedničke borbe protiv ilegalnih migracija

Direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine, Darko Ćulum, nedavno se sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije, Bratislavom Gašićem, u Beogradu. Na sastanku su razgovarali o zajedničkoj borbi protiv ilegalnih migracija, koja je postala pitanje od izuzetne važnosti za obje zemlje.

Ćulum je izrazio svoje uvjerenje da će dosadašnja uspješna saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) Srbije biti dodatno unaprijeđena. Saradnja između dvije agencije će se fokusirati na borbu protiv ilegalnih migracija, trgovine ljudima i organiziranog kriminala.

Ministar Gašić naglasio je značaj zajedničke borbe protiv ilegalnih migracija, s obzirom na to da i Srbija i Bosna i Hercegovina kao tranzitne zemlje bivaju izložene pritisku masovnih migracija. On je istakao da je saradnja između nadležnih službi ključna kako bi se osigurala sigurnost građana u obje države.

Borba protiv ilegalnih migracija je postala gorući problem širom svijeta, posebno u zemljama koje su na tranzicionoj ruti migranata. Saradnja između agencija za provođenje zakona i ministarstva unutrašnjih poslova ključna je u suzbijanju ovog problema. Kroz razmjenu informacija, zajedničke operacije i obuku, agencije mogu efikasnije djelovati protiv krijumčarenja ljudi i ilegalnih migracija.

SIPA je agencija sa dugogodišnjim iskustvom u borbi protiv organiziranog kriminala, trgovine ljudima i ilegalnih migracija. Njihova saradnja sa MUP-om Srbije dodatno će pojačati njihove napore i pomoći u zaštiti granica i sigurnosti obje zemlje.

Dok se ovaj prijelazni period migracija nastavlja, saradnja između agencija za provođenje zakona i ministarstava unutrašnjih poslova postaje ključni faktor u zaštiti sigurnosti državljana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -