Ponedjeljak, 4 Marta, 2024
HomeVijestiBiHZoran Vlaho zaronio na 46 metara dubine

Zoran Vlaho zaronio na 46 metara dubine

Po naredbi dežurne kantonalne tužiteljice u nedjelju će biti obavljena obdukcija

Nakon pronalaska i izvlačenja tijela iz jezera kod Hidroelektrane Mostar 28-godišnjeg Semira Husića pripadnici Policijske uprave Mostar su na licu mjesta obavili uviđaj.

Konstatirano je da na tijelu nema znakova nasilja, a po naredbi dežurne kantonalne tužiteljice, kako nam je potvrđeno, u nedjelju će biti obavljena obdukcija s ciljem tačnog utvrđivanja uzroka smrti nesretnog mladića.

Njegovo tijelo je na, čak, 46 metara dubine, u jednoj pukotini pronašao Zoran Vlaho, dugogodišnji ronilac i predsjednik Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar, koji je zajedno sa svojim kolegama već u srijedu, jutro nakon utapanja, otpočeo potragu na  vodi i pod vodom.

– Tijelo je nađeno na vrlo nezgodnom mjestu, gdje je bila jako mala mogućnost da  baš tu, da tako kažem, upade, budući da je riječ o jednom jako malom kanalu u dijelu starog korita Neretve, koje je doslovno široko metar i po, a potom ide na jako veliku dubinu od 46 metara. Već na 20 metara korita, kanal je tako uzak da se, praktično, morate provlačiti kroz njega – ispričao nam je Vlaho.

Kako nam je rekao, nije imao orijentaciju koliko je bio udaljen od mjesta koje su obilježili kao moguću lokaciju, odnosno, onu koju su roniocima pokazali prijatelji nastradalog mladića koji su se kobnog dana nalazili s njim na splavu.

– Nakon pronalaska tijela, a kako kanal ide kosinom, morao sam se vratiti istim putem, praktično do jezera, na nekih desetak metara i tada sam ocijenio da je to bilo relativno blizu pozicije koju su nam dali očevici- naglasio je on.

Trećeg dana potrage, danas, na terenu su uz članove ISS-a bili i pripadnici FUCZ-a, a dan ranije su bili i ronilački timovi FUP-a.

IZVOR: AVAZ

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -