Utorak, 16 Jula, 2024
HomeVijestiSvijetZNAČAJ POSJETI CEO-A: IMA pomaže u razvoju startapa u Bosni i Hercegovini

ZNAČAJ POSJETI CEO-A: IMA pomaže u razvoju startapa u Bosni i Hercegovini

U okviru svog posjeta Bosni i Hercegovini, izvršni direktor Međunarodne menadžment asocijacije (IMA), gospodin Marko Petrović, obišao je nekoliko startap inkubatora i podijelio svoje stručno znanje sa domaćim preduzetnicima.

IMA je organizacija koja okuplja profesionalce iz oblasti menadžmenta i poslovne strategije, sa ciljem promovisanja najboljih praksi u ovim oblastima. Posjeta gospodina Petrovića Bosni i Hercegovini ima poseban značaj jer će pomoći domaćim startapima da unaprijede svoje poslovanje i povežu se sa međunarodnim stručnjacima.

Tokom svog boravka, gospodin Petrović posjetio je nekoliko startap inkubatora u Sarajevu i Banjaluci. Razgovarao je sa osnivačima i mladim preduzetnicima, pružajući im savjete i smjernice za dalji razvoj njihovih poslovnih ideja.

Jedan od startapa koji je imao priliku sresti se sa gospodinom Petrovićem je „Tech Ideas“, kompanija koja se bavi razvojem softvera za automate. Osnivači ove kompanije su izrazili oduševljenje posjetom IMA-ovog direktora i zahvalni su mu na vrijednim savjetima koji će im pomoći u daljem rastu i razvoju.

IMA je također organizovala edukativne seminare za preduzetnike iz Bosne i Hercegovine. Tema seminara bila je “Razvoj poslovnih strategija za startapove”. Učesnici su imali priliku čuti o najboljim praksama u vođenju startapova, kao i o savremenim trendovima u poslovnom svijetu.

Ovaj posjet IMA-ovog direktora ima pozitivan uticaj na bh. startape, pružajući im korisne informacije i mogućnosti za umrežavanje. Očekuje se da će se ovakve posjete nastaviti i ubuduće, te da će Bosna i Hercegovina postati centar za razvoj inovativnih startap ideja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -