Zid smrti “Božo Vukadinović”: Banjalučki “pakleni vozači” rizikuju živote na nastupima koji se pamte

Adrenalin, strah, ljubav i sreća zbog zadovoljstva publike tjeraju Zorana Milojkovića i Dražena Grbića da nastave sa rizičnim vožnjama

0
103
Foto: Miomir Jakovljevic - Anadolu Agency

Banjalučki “pakleni vozači” Zoran Milojković i Dražen Grbić vozači su na Zidu smrti “Božo Vukadinović” gotovo tri decenije, a iako bi mogli pronaći druge, lakše poslove s boljim platama, nemaju namjeru odsutati od posla kojim se bave.

Zanimanjem opjevanim u pjesmi “Pakleni vozači” Atomskog skloništa, Milojković i Grbić počeli su se baviti nakon što su se oženili kćerkama Bože Vukadinovića, koji je takođe vozio na zidu smrti.

Dražen Grbić iz Banjaluke ima 49 godina i ovaj posao radi već 25 – 30 godina, nakon smrti punca, Vukadinovića, s Milojkovićem je odlučio da nastavi tradiciju koja izumire.

“Bilo je tih zidova smrti i po Srbiji i svugdje, ali nema ih više, jedini smo mi ostali u bivšoj Jugoslaviji. Rizičan posao, opasan posao, novca ima-nema, ali je tu više ljubav prema tom poslu”, ispričao je Grbić ekipi Anadolu Agency (AA) pripremajući se za jedan od nastupa u Banjaluci u okviru 5. banjalučke motorijade Moto-kluba Istok, nakon 20 godina od prošlog nastupa u gradu na Vrbasu…