Zatvaraju se hoteli na Makarskoj rivijeri, ne pomažu sjajna sezona ni lijepo vrijeme

0
19
28.07.2022., Makarska rivijera. Photo: Bruno Fantulin/PIXSELL

GLOBUS

RAST CIJENA

Zatvaraju se hoteli na Makarskoj rivijeri, ne pomažu sjajna sezona ni lijepo vrijeme

FOTO: PIXSELL

“Troškovi su otišli u nebesa da se jednostavno ne isplati”

Hotelijeri na Makarskoj rivijeri i na ostrvima u hrvatskom dijelu Jadrana su zbog rasta cijene električne energije odlučili da zatvore hotele preko zime, uprkos lijepom vremenu na Jadranu i organizaciji direktnih letova od evropskih prijestonica do Splita, prenosi danas Hrvatska radio-televizija (HRT), pozivajući se na lokalne turističke radnike.

Navodi se da nisu pomogli ni sjajna sezona ni rast prihoda, niti nikad bolja i sunčanija postezona, jer su računi za struju postali previsoki.

“Troškovi su otišli u nebesa da se jednostavno ne isplati. Nešto što ste plaćali 100 sada je 300, a isto tako cijena hrane je otišla gore. Znamo da cijene padaju u januaru, tako da troškovi ruše prihode i mi smo zatvorili”, rekao je Krunoslav Šošić iz kompanije “Bluesun Hotels”, prenosi HRT.

Dodaje se da su hotelijeri u Splitu ipak odlučili da rade tokom postsezone.

“Mi ostajemo već tradicionalno otvoreni tokom cijelog zimskog perioda. Radujemo se što ćemo imati lokalne goste, goste iz regiona da dođu na velnes vikend, uživaju u gastronomskim delikatesima i suncu”, navodi HRT riječi direktorke prodaje lanca hotela Radison blu Kristine Rogaljske.

Direktor Županijske komore Split Joze Tomaš objasnio je da je veći broj hotelijera iz Splita potpisao ugovore sa dobavljačima energenata o garantovanoj ceni, tako da ona neće imati uticaj na cijene usluga hotela.