VREMENSKA PROGNOZA

Vremenska prognoza: Vraća nam se zima, očekuje se sniježni pokrivač do 20 cm

Jutros je u Bosni oblačno sa slabom kišom, na planinama sa slabim snijegom. U Hercegovini je djelomično vedro.

Prema prognozi FHMZ-a danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama će uglavnom padati slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. U večernjim satima slabog snijega može biti i u nizinama. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 14 do 18°C.

U ponedjeljak, 23.03.2020., u ranim jutarnjim satima slab snijeg u Bosni i sjeveru Hercegovine. U Bosni tokom dana pretežno oblačno sa novim padavinama u drugoj polovini dana. Većinom će padati snijeg ili susnježica. U nizinama ispočetka će padati i kiša koja će preći u susnježicu i snijeg. U većem dijelu Hercegovine dosta sunčano. Više oblačnosti na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera, povremeno sa jakim udarima. U Hercegovini bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu od 5 do 9°C.

U utorak, 24.03.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme. Većinom će padati snijeg, u nizinama rijeđe susnježica. Izgledno je formiranje sniježnog pokrivača od 5 do 20 centimetara. Na jugu zemlje lokalno će padati slaba kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera, povremeno sa jakim udarima. Temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu od 4 do 8°C.

U srijedu, 25.03.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Uglavnom će padati slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje sredinom dana slaba kiša. Vjetar većinom slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu od 6 do 10°C.